Go back

Социална отговорност

Корпоративната социална отговорност (CSR) е в сърцевината на философията на Alvogen. Всяка година, компанията организира Alvogen Community Day, давайки възможност на своите служители да подпомогнат местните общности по различни начини. През 2016 г. Alvogen Bulgaria организира две благородни инициативи -  кръвордарителска кампания и работа в кухня за бедни.

Go back

Краводарителската кампания имаше за цел да подпомогне Националният център за трансфузионна хематология (НЦТХ) и да повиши информираността сред служителите за важността и ползите от даряването на кръв.  Целият процес се оказа по-забавен, отколкото страшен – смелите доброволци от офиса в София отделиха част от един петъчен ден през август за кратко пътуване до НЦТХ, където преминаха кратък преглед преди да бъдат допуснати да дадат кръв. Леко убождане и 450 мл кръв по-късно, всички получиха сладки и кафе, за да си върнат енергията преди да се върнат в офиса. Най-хубавата част от кръводаряването бе удовлетворението от това, че дарената кръв може да спаси живота на друг човек.

Втората благородна инициатива, в която екипът на компанията се включи бе работа в социална кухня, която работи всяка неделя вече 16 години и се поддържа изцяло от доброволци. Кухнята осигурява топла храна и продукти от първа необходимост на нуждаещи се хора, семейства и възрастни.  Освен кухнята се провеждат неделни занимания с децата на идващите за храна хора.

Служители на Alvogen отделиха една неделя през август, за да помогнат в  подготвянето на пакети с различни продукти, раздаването им, беленето и рязането на лук и моркови за приготвянето на топла храна следващата седмица и почистването на кухнята.  С наша помощ 400 души получиха топла супа с ориз и зеленчуци и пакети с храна. Екипът ни подпомогна кухнята с 25 литра олио,  а за децата бяха осигурени пособия за рисуване и пластелин.

Възмонжността да помогнеш на хората в нужда, дори с малък жест като приготвянето на топла храна, е едно наистина силно и възнаграждаващо усещане и показва силата на единството в Alvogen, когато става дума за социална отговорност.

С двете си инициативи през 2016 година, Alvogen Bulgaria спечели наградата Better Planet на Alvogen. Наградата се връчва ежегодно на екип от служители на компанията, мотивирани да отделят от времето си, за да вземат участие в инициативи, които имат за цел да подпомогнат местната общност и да направят света малко по-добър. Другите номинирани бяха екипите в Южна Корея, Тайван и Norwich.